Paarden zijn mijn passie en lesgeven is daar een onderdeel van. Mijn doel is om de ruiters goed te leren paardrijden en leren hun paard te begrijpen. Zodat de combinatie steeds dichter naar elkaar toe groeit en het beste in elkaar naar boven haalt. Zodat je samen plezier hebt om met elkaar te werken. In het lesgeven richt ik mij op iedere combinatie op een eigen manier die het beste past bij de combinatie. Iedere ruiter is anders en leert en reageert anders en ieder paard reageert en leert anders. Ik vind het belangrijk om iedere combinatie een persoonlijke aanpak te geven.

Ik stel ook vaak vragen, waarom? Zodat de ruiter bewust wordt van waarom en hoe en voor mij meteen een check wat de kennis en het gevoel is.

Ik geef les vanaf elk niveau en aan elke leeftijd maar je moet wel zelf over een paard/pony beschikken(of een lease/bij-rijpaard). Ik geef les t/m het hoogste niveau in de dressuur.

Ben je geen wedstrijdruiter maar wil je gewoon beter leren paardrijden dan ben je zeker welkom want niet iedere ruiter die ik les geef heeft wedstrijd ambities en dat is prima! Ik vind het belangrijkste dat er een klik is met de combinatie want op die manier leer je het meeste.

Wedstrijd begeleiding is ook mogelijk, vraag naar de mogelijkheden.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken voor instructie of het trainen van je paard.

Ook is het mogelijk om een clinic te organiseren die bijvoorbeeld mbt trainen van je paard of proefgericht is of een proef rijden en daarna begeleiding of andere onderwerpen. Bij een clinic geef ik de voorkeur aan om dan individueel met de combinatie te werken of maximaal groepjes van 2.